Femdom

Kans op chlamydia na 1 keer seks twee vrouwen seks

Woensdag 2st, Februari 2018 7:53:22 Am
[BANCHOR] assless kousen
Stuur een gratis bericht
naar Philmyglass
Offline
Philmyglass
  • 33 jaar Vrouw, Meisje
  • Neritter, Netherlands
  • Perzisch(Bekwaamheid), Japans(Beginner)
  • Middel, Componist
  • ID: 1382991468
  • Vrienden: Bairem, dannyrutar
Persoonlijke gegevens
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 4
Hoogte / 179 cm
Status / Getrouwd
Onderwijs / Het gemiddelde
Roken / Nee
Drinker / Ja
Contacten
Naam / Sandy
Profiel bekijken: / 6834
Nummer: / +312779-527-99

Beschrijving:

Chlamydia is wereldwijd de meest voorkomende bacteriële seksueel overdraagbare aandoening SOA. Chlamydia wordt veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis.

Tijdens onveilige seks kun je deze bacterie overdragen. Deze nestelt zich daarna in de slijmvliezen, waardoor een ontsteking van de urinebuis, anus, keel of baarmoedermond kan ontstaan. Chlamydia krijg je door seksueel contact met iemand die besmet is. Dit kan zijn penetrerende seks vaginaal of anaal , het delen van seksspeeltjes of andere aanraking bijvoorbeeld met de vingers of de mond oraal. Verder is het mogelijk dat een besmette, zwangere vrouw de Chlamydia overdraagt op haar pasgeboren kind tijdens de geboorte.

Je krijgt geen Chlamydia via bijvoorbeeld tong zoenen. Omdat Chlamydia maar heel kort buiten het menselijk lichaam kan overleven, is het zeer onwaarschijnlijk dat je besmet raakt via bijvoorbeeld het gezamenlijk gebruik van een handdoek. De kans dat je besmet raakt via een toiletbril of in het zwembad is zelfs nog kleiner. Je kunt daarom aannemen dat je hier geen Chlamydia kunt krijgen.

Chlamydia infecties in het oog komen vaak voor in delen van Afrika en zijn daar het gevolg van slechte hygiënische omstandigheden. Deze infectie veroorzaakt littekens aan de binnenkant van de oogleden waardoor de wimpers langzaam naar binnen draaien.

Dit veroorzaakt schade aan het netvlies waardoor iemand op een langzame en pijnlijke wijze blind wordt. In Westerse landen komen ooginfecties veel minder voor en door goede hygiëne en eenvoudige toegang tot medische hulp is blindheid door Chlamydia infecties in het oog zeldzaam.

De eerste symptomen beginnen normaliter ongeveer een tot drie weken na een infectie. Bekende symptomen die mogelijk veroorzaakt worden door Chlamydia zijn:.

Een besmetting met Chlamydia wordt meestal niet opgemerkt. De meeste mensen ervaren geen klachten. Ongeveer een kwart van de vrouwen en de helft van de mannen die besmet zijn ervaren klachten. Ook zonder deze verschijnselen kun je de Chlamydia bacterie doorgeven. Het komt vaak voor dat er sprake is van een besmetting zonder klachten. Laat je daarom regelmatig bijvoorbeeld jaarlijks testen of je besmet bent. De incubatietijd van Chlamydia is ongeveer 10 dagen. Vanaf 10 dagen na de besmetting heeft het dus pas zin om je te laten testen.

Als je jezelf eerder laat testen is het mogelijk dat de test negatief is, maar dat je toch besmet bent. De bacterie nestelt zich in de urinebuis. Omdat het hier warm en vochtig is en niet te zuur of basisch, kan de bacterie zich snel vermenigvuldigen. In 48 uur kan een enkele bacterie vermenigvuldigd zijn tot duizenden nieuwe bacteriën. Elke nieuwe bacterie kan een nieuwe infectie veroorzaken en zelf ook weer delen tot duizenden nieuwe bacteriën. De kans op besmetting is redelijk groot.

De ontvanger van penetrerende seks bijvoorbeeld vaginaal, anaal of oraal heeft een hoger risico op besmetting, omdat de bacterie dan in het lichaam terecht komt. Dit is ook de reden dat vrouwen vaak een hoger risico lopen dan mannen. De bacterie kan in het sperma zitten, maar ook in het voorvocht of zelfs het schaamhaar. Daarom is het zelfs mogelijk om besmet te raken als je een condoom gebruikt.

Een onbehandelde Chlamydia blijft gedurende de hele infectie besmettelijk. Vaak wordt geadviseerd om na behandeling nog minstens dagen geen seks te hebben of een condoom te gebruiken. Er zijn Chlamydia infecties van een jaar en langer beschreven. Gedurende de hele infectie kun je zonder symptomen blijven. Het is mogelijk om de infectie te klaren zonder ooit te weten dat je geïnfecteerd bent geweest.

Dit is echter niet zonder risico en kan voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Een volledig afgemaakte antibioticakuur helpt om de bacterie uit je lichaam te krijgen. Hoe eerder met de medicatie wordt gestart, hoe beter de kansen op herstel. Chlamydia is in een laboratorium eenvoudig en met hoge betrouwbaarheid vast te stellen. Hiervoor doe je een Chlamydia test. Het laboratorium test op de aanwezigheid van de bacterie. Bij vrouwen wordt het lichaamsmateriaal door middel van een uitstrijkje op een wattenstaafje getest en bij mannen via een urine monster.

Bij besmetting van de anus gebruik je ook een wattenstaafje. Let op dat een Chlamydia test waarbij je direct de uitslag ziet een veel lagere betrouwbaarheid heeft ten opzichte van een laboratorium test. Om die reden wordt deze manier van testen sterk afgeraden. Een Chlamydia test met thuisafname via laboratorium bestel je hier online uitslag binnen 3 werkdagen of je gaat naar de huisarts of GGD uitslag meestal binnen 1 tot 2 weken. Als Chlamydia vroeg genoeg wordt ontdekt is deze goed te behandelen met een antibioticakuur.

Je krijgt waarschijnlijk de antibotica azitromycine of doxycycline voorschreven door de huisarts. Dit zijn kleine pillen die je eenvoudig kunt inslikken. De infectie geneest dan zonder blijvende schade te veroorzaken. Maak de kuur altijd helemaal af, omdat de bacterie anders resistent kan worden. Dit duurt afhankelijk van het type medicatie maximaal twee weken. Waarschuw ook altijd je voormalige partner s. Waarschuw in ieder geval je seksuele partner s van de afgelopen 6 maanden, maar bij voorkeur 12 maanden.

Zij kunnen zich dan ook op tijd laten testen en behandelen. Tijdens de behandeling kun je geen seksueel contact hebben totdat de antibiotica doeltreffend is. Tip: Bij de uitslag van Thuistesten. PDF-bestand uitprinten of mailen naar je huisarts. Hij of zij kan hiermee precies zien welke medicatie je nodig hebt.

Een consult bij een huisarts valt niet onder je eigen risico bij de zorgverzekeraar. Een SOA-test wel. De huisarts test niet zelf, maar stuurt dit op naar een laboratorium. Deze kosten gaan van je eigen risico af en moet je dus vaak zelf betalen. Dit is gratis voor zogenoemde risicogroepen:. Val je niet binnen deze groepen, dan is de test niet gratis.

Ook is er maar een beperkt budget per regio beschikbaar. Het is belangrijk dat je Chlamydia op tijd laat behandelen. Een onbehandelde infectie kan leiden tot ernstige gevolgen. De gevolgen van een Chlamydia infectie voor vrouwen kan o. Mannen hebben kans om te lijden aan prostaat infecties, of problemen met de zaadleider. Zwangere vrouwen die besmet zijn met Chlamydia hebben meer kans om te lijden aan het voortijdig breken van de vliezen PROM , vroeggeboorte of zelfs een miskraam.

Ook kunnen ze hun baby besmetten met Chlamydia tijdens de geboorte. Volgens de meest recente studies hebben mensen die besmet zijn met Chlamydia een grotere neiging om ook te worden besmet met HIV. Ja, je bouwt geen immuniteit op voor de bacterie. Als je bent behandeld is de bacterie uit je lichaam, maar je kunt weer opnieuw besmet raken.

Vrij daarom bij voorkeur veilig met een condoom en laat je regelmatig testen als je seksueel actief bent met meer dan 1 vaste partner. Chlamydia voorkom je door veilig te vrijen.

Veilig vrijen om een SOA te voorkomen kan op de volgende manieren:. Als jij en je partner nooit met een ander vrijt en je hebt allebei geen SOA zoals Chlamydia, dan blijven jullie ook zonder besmetting.

Als je jezelf wilt laten testen op Chlamydia-infectie dan kun je online een SOA-test bestellen. Je stuurt het zelf afgenomen lichaamsmateriaal anoniem op naar een gecertificeerd laboratorium en ontvangt dan binnen 3 werkdagen de uitslag via deze website.

Verdere informatie kunt u hier lezen. Wat is Chlamydia Chlamydia is wereldwijd de meest voorkomende bacteriële seksueel overdraagbare aandoening SOA. Zowel mannen als vrouwen kunnen met Chlamydia besmet raken.

Hoe krijg je Chlamydia? Je kunt de Chlamydia bacterie ontvangen en overdragen via de vagina, penis, anus, keel en ogen.

Chlamydia symptomen De eerste symptomen beginnen normaliter ongeveer een tot drie weken na een infectie. Incubatietijd De incubatietijd van Chlamydia is ongeveer 10 dagen. Hoe besmettelijk is Chlamydia? De Chlamydia-bacterie is erg besmettelijk. Ook na 1 keer seksueel contact kun je besmet raken. Hoe lang blijft Chlamydia in je lichaam? Chlamydia test Chlamydia is in een laboratorium eenvoudig en met hoge betrouwbaarheid vast te stellen.

Het heeft pas zin om je 10 dagen na de besmetting betrouwbaar te laten testen op Chlamydia.

Femdom tube site porngal com

Van
TheDomainIsIN

Link Privacy
Copyright © 2018-2020 livelifeblog.nl