Hoe

Hoe lang geen seks na behandeling chlamydia seks in utrecht

Maandag 18st, Februari 2018 5:29:5 Pm
[BANCHOR] ballerina's naakt
Stuur een gratis bericht
naar RolandK
Online
RolandK
  • 31 jaar Vrouw, Tweelingen
  • Westerwalde, Netherlands
  • Maleis(Geavanceerd), Vietnamees(Mooi zo), Vietnamees(Beginner)
  • Editor, Bioloog
  • ID: 3368765658
  • Vrienden: johnkelly02, Swerve
Persoonlijke gegevens
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 2
Hoogte / 156 cm
Status / Gratis
Onderwijs / Het gemiddelde
Roken / Ja
Drinken / Ja
Contacten
Naam / Sharon
Profiel bekijken: / 2874
Nummer: / +312222-639-66

Beschrijving:

Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening soa. Het is de meestvoorkomende soa, met name onder jonge mensen. Hoe wordt de aandoening precies veroorzaakt, hoe weet je of je het hebt en hoe kun je je laten behandelen?

De oorzaak van chlamydia is een bacterie. Deze kun je tijdens onveilige seks van iemand overnemen die ook besmet is meer de bacterie. Deze zorgt voor besmetting van de keel, de plasbuis, de anus of de baarmoedermond.

Chlamydia loop je makkelijk op, maar krijg je nooit door uitsluitend orale seks. Je kunt de soa voorkomen door veilig te vrijen. Je hoeft niet altijd te merken dat je chlamydia hebt, waardoor je het ook ongemerkt kunt doorgeven.

Maar een kwart van de besmette vrouwen krijgt klachten , van de mannen is dit de helft. Een tot drie weken na de besmetting ervaar je de eerste klachten, deze symptomen zijn verschillend voor mannen en vrouwen.

Heb je geen klachten? Laat je nog steeds testen als je vermoedt dat je het op hebt kunnen lopen! Voor mensen onder de 25 is een soatest meestal gratis. Mannen kunnen pijn in de balzak of tijdens het plassen ervaren. Daarnaast kunnen zij problemen hebben met hun ontlasting bloed of diarree en jeuk voelen bij de anus. Bij vrouwen komen klachten minder frequent voor, maar er zijn wel meer klachten mogelijk. Zo kan er pijn ontstaan bij het plassen, tijdens de seks of in de onderbuik.

Daarnaast kunnen vrouwen bloed verliezen tijdens het vrijen of bij het plassen. Ook vrouwen kunnen jeuk voelen rond de anus en problemen hebben met hun ontlasting. Je loopt ook de kans om een bekkenbodemontsteking of heftige koorts te krijgen. Hoe werkt een soatest en wat kost het? In theorie kan de aandoening vanzelf overgaan, maar dit komt zelden voor. Chlamydia verwaarlozen kan heftige gevolgen hebben voor je eigen gezondheid.

Bij mannen varieert dit van een ontsteking in de bijbal of prostaat tot tijdelijk verminderde vruchtbaarheid. Vrouwen kunnen een ontsteking krijgen in de eileiders of in het bekkengebied. Daarnaast kunnen zij uiteindelijk chronische buikpijn, verminderde vruchtbaarheid of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap krijgen. Je kunt chlamydia goed behandelen met antibiotica.

Indien je een vaste sekspartner hebt, krijg je tegelijk een kuur. Als je je laat testen, kun je gelijk na een positieve uitslag beginnen met de behandeling. De aandoening is besmettelijk tot een week na het starten van de kuur. Tijdens de behandeling is het niet de bedoeling dat je seks hebt, ook niet oraal. Meld je aan voor de Dokters van Morgen nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Je kunt je op ieder moment weer uitschrijven. Dokters van Morgen logo twitter facebook avrotros-logo.

Home Hulp Hulpartikelen Wat is chlamydia en wat doe je ertegen? Hoe weet ik of ik besmet ben? Symptomen bij mannen Mannen kunnen pijn in de balzak of tijdens het plassen ervaren. Symptomen bij vrouwen Bij vrouwen komen klachten minder frequent voor, maar er zijn wel meer klachten mogelijk. Hoe kun je je laten testen? Wat als je niets doet? Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is een zwangerschap die zich buiten de baarmoeder bevindt.

De zwangerschap heeft niet genoeg ruimte om buiten de baarmoeder te groeien, wat kan zorgen voor buikpijn en bloedverlies. Vaak wordt de buitenbaarmoederlijke zwangerschap door het lichaam zelf afgebroken. Hoe werkt de behandeling? Op de Dokters van Morgen website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen. Wijzig cookie-instellingen. Nieuws clock Steeds meer mensen laten zich testen op seksueel overdraagbare aandoeningen soa's , meldt gezondheidsinstituut RIVM.

Het aantal mensen met een seksueel overdraagbare aandoening soa is vorig jaar opnieuw gestegen, blijkt uit een vrijdag verschenen onderzoek van gezondheidsinstituut RIVM. Het aantal vrouwen en heteroseksuele mannen dat afgelopen jaar positief is getest op de seksueel overdraagbare aandoening soa chlamydia, is opnieuw gestegen.

In totaal kregen Steeds minder mensen gebruiken een condoom als ze vrijen, terwijl het de beste manier is om je tegen een seksueel overdraagbare aandoening soa te beschermen.

Volgens Soa Aids Nederland is dat geen goede ontwikkeling. Meld je aan voor de nieuwsbrief Meld je aan voor de Dokters van Morgen nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Link Privacy
Copyright © 2018-2020 livelifeblog.nl