Hoe

Seks na abortus blijven liggen na seks zwanger worden

Maandag 21st, Februari 2017 10:10:27 Am
[BANCHOR] gemengde boksen
Stuur een gratis bericht
naar roman.konrad2
Online
roman.konrad2
  • 27 jaar Vrouw, Centaur
  • Kag, Netherlands
  • Spaans(Basic), Frans(Gemiddeld)
  • Voedingsdeskundige, Begeleider, Proever
  • ID: 2819779677
  • Vrienden: Ruik, baddonut
Persoonlijke gegevens
Geslacht / Vrouw
Kinderen / Nee
Hoogte / 159 cm
Status / Gratis
Onderwijs / Het gemiddelde
Roken / Ja
Drinken / Ja
Contacten
Naam / Whitney
Profiel bekijken: / 5788
Nummer: / +312131-496-61

Beschrijving:

Hieronder vind je de meest gestelde vragen rondom abortus. Kijk eerst goed of je het antwoord op je vraag hierbij kunt vinden. Als je vraag niet tussen deze onderwerpen staat, neem dan contact op met een van de abortuscentra.

Dit kan anoniem. Heb je onveilige seks gehad, of is het condoom geknapt? Als dat minder dan 3 dagen geleden is gebeurd, kun je bij de apotheek of de drogist de morning-afterpil zonder recept kopen. Komt je menstruatie niet op ongeveer de normale tijd, doe dan voor de zekerheid een zwangerschapstest. Als je minder dan 5 dagen geleden onveilige seks hebt gehad kan je huisarts of een dokter van Sense een spiraaltje in je baarmoeder plaatsen. Dit voorkomt zwangerschap. Als de onveilige seks 5 dagen of meer geleden is kun je alleen maar afwachten.

Als je menstruatie niet op de normale tijd komt kun je een zwangerschapstest doen. Deze kun je bij elke apotheek krijgen. Ben je zwanger, dan zijn er drie mogelijkheden. Hoewel je zwangerschap ongepland is, kan deze wel gewenst zijn!

Als dat zo is en je kunt de verantwoordelijkheid voor de zorg voor je kind aan, dan word je moeder. Als je de verantwoordelijkheid voor het krijgen van een kind niet kunt nemen, kun je overwegen het kind ter adoptie af te staan. De derde mogelijkheid is om een abortus of overtijdbehandeling te doen. Het is verstandig je probleem met iemand anders te bespreken.

Je weet zelf het beste wie dit zou kunnen zijn. Kom je er zelf niet uit dan kun je een afspraak maken bij de huisarts, een abortuskliniek bij jou in de buurt of de Fiom zie voor adressen: www. Zij kunnen je helpen een goed besluit te nemen.

Bij een abortusingreep wordt de zwangerschap afgebroken. Als je nog maar een paar weken zwanger bent wordt dat gedaan d. Bij een zuigcurettage wordt het baarmoederwandslijmvlies met het daarin genestelde vruchtzakje door een buisje weggezogen. Ben je niet verder zwanger dan weken gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie dan kun je ook kiezen voor de abortuspil zie ook vraag 7. Met behulp van twee medicijnen wordt dan een abortus opgewekt.

Als je zwangerschap verder gevorderd is dan 13 weken wordt de ingreep anders, dan kan niet alleen volstaan worden met een zuigcurettage. Op 1 mei Staatsblad  werd de "Wet Afbreking Zwangerschap" aangenomen. Sindsdien is abortus toegestaan, op voorwaarde dat deze wordt uitgevoerd door een arts in een kliniek of ziekenhuis die in het bezit is van een speciale vergunning van de Minister van Volksgezondheid.

Tussen het eerste gesprek dat je met een arts over je ongewenste zwangerschap hebt gehad en de behandeling zelf, moeten 5 dagen liggen wettelijke bedenktijd! Als je minder dan 16 dagen overtijd bent op het moment van behandelen is de bedenktijd niet 5 dagen, maar flexibel.

Dat betekent dat de ingreep soms eerder gedaan kan worden. Als je jonger bent dan 16 jaar maar ouder dan 12 jaar, heb je in principe toestemming nodig van tenminste één van je ouders of je voogd.

Als je ze niet durft te vertellen dat je zwanger bent, kun je naar je huisarts gaan of naar de kliniek komen voor een gesprek. De arts is gebonden aan zijn of haar beroepsgeheim en mag niets aan je ouders vertellen.

Je kunt ook direct contact opnemen met een abortuskliniek. Als de arts van mening is dat je goed in staat bent om de gevolgen van je keuzes in te schatten, dan is toestemming van je ouders of je voogd niet noodzakelijk. Ben je jonger dan 12 jaar, dan is die toestemming in principe wel noodzakelijk. Vind je dat moeilijk, dan kun je in ieder geval komen praten, om samen een oplossing te bedenken. Het eerlijke antwoord is ja - maar. De meeste vrouwen zeggen dat de pijn met plaatselijke verdoving draaglijk is en maar kort duurt.

Maar het is moeilijk te voorspellen hoeveel pijn jij zult ervaren. Iedereen reageert anders op pijn en ook niet iedereen kan zich even goed ontspannen. De arts en verpleegkundige zullen je goed begeleiden. Als je van de behandeling niets wilt merken, kun je in sommige klinieken een roesje sedatie krijgen. De klinieken waar dat kan, vermelden dat in hun folder. Na de behandeling kun je een soort menstruatiepijn voelen. De behandeling duurt zelden langer dan een minuut of Vóór de behandeling krijg je een gesprek waaruit moet blijken of je er goed over hebt nagedacht, dat je uit vrije wil naar de kliniek bent gekomen en dat de abortus voor jou noodzakelijk is.

Alles wat er verder gaat gebeuren, wordt je uitgelegd. Daarna vindt er aanvullend onderzoek plaats, waarbij altijd een echo wordt gemaakt. Na de ingreep mag je meestal snel naar huis Als de zwangerschap verder gevorderd is dan 13 weken, duurt de behandeling wat langer. Soms krijg je voor de behandeling tabletjes die krampen veroorzaken en de baarmoedermond open maken. Je kunt eventueel onder narcose gebracht worden om de zwangerschap af te breken.

De abortuspilbehandeling bestaat uit 2 medicijnen en kan alleen vroeg in de zwangerschap tot maximaal weken overtijd. Bij het eerste bezoek wordt alles uitgelegd en wordt er een echo gemaakt. Je krijgt een tablet waardoor de zwangerschap stopt. Ongeveer twee dagen later breng je de meegekregen tabletten vaginaal in.

Deze doen de baarmoeder samentrekken waardoor het zwangerschapszakje naar buiten komt. Zorg er voor dat je zo nodig vlug met een auto naar de kliniek of een huisartsenpost kunt komen. Als je officieel in Nederland woont, hoef je niets te betalen. Als je een uittreksel uit het bevolkingsregister meeneemt, of je zorgpasje, is dat voldoende bewijs voor jouw recht op een gratis behandeling.

Ben je niet in Nederland verzekerd, dan moet de behandeling cash betaald worden. De kosten variëren per kliniek en hangen bovendien af van de termijn van de zwangerschap en de vraag of je al dan niet wil slapen tijdens de behandeling. Informeer hier even naar bij de klinieken. In alle klinieken wordt lokale verdoving toegepast rond de baarmoedermond.

In veel klinieken kan je om een "roesje" sedatie vragen. Dat is een rustgevend middel, meestal in combinatie met een sterk anti-pijnmiddel. Het effect daarvan is dat je veel minder pijn voelt en dat je je naderhand niets meer van de ingreep kunt herinneren.

Bij een paar klinieken is ook algehele anesthesie narcose mogelijk. Je moet daarna wel wat langer in de kliniek blijven om goed uit te slapen. Als je een roesje of narcose wilt, moet je ervoor zorgen dat iemand je afhaalt van de kliniek. Je mag die dag namelijk niet zelf autorijden of fietsen.

De kans op complicaties na een abortus is veel kleiner dan na een normale bevalling. Alhoewel overal zorgvuldig en zo steriel mogelijk wordt gewerkt komt er, heel zelden, wel eens een infectie voor. Om dat te voorkomen krijg je na een abortus een recept voor antibiotica mee.

Vooral na een late abortus kun je te maken krijgen met langdurig bloedverlies of heftig navloeien. Dit treedt meestal op als er weefsel in de baarmoeder is achtergebleven. Als dat weefsel niet vanzelf wordt uitgestoten, moet er een nabehandeling worden gedaan..

Ook na de abortuspilbehandeling bestaat er kans op heftig bloedverlies. Na een zuigcurettage is die kans kleiner. In heel zeldzame gevallen kan bij de behandeling de baarmoeder worden beschadigd. In het algemeen gaat dat vanzelf over en kan de behandeling worden afgemaakt; soms wordt afgesproken dat er eerst twee weken wordt gewacht.

Bij hoge uitzondering moet je naar het ziekenhuis. Een abortus brengt geen schade toe aan de baarmoeder of de eierstokken. De ingreep beïnvloedt je vruchtbaarheid niet. De kans op het krijgen van kinderen is dus nog net zo groot als wanneer je geen abortus hebt ondergaan.

Een abortus kun je het best laten doen in een abortuskliniek. Er zijn verspreid over het hele land abortusklinieken. Klik hier om een abortuskliniek bij jou in de buurt op te zoeken.

Om het risico op infectie te verminderen, adviseren we je 1 tot 2 weken na de ingreep geen geslachtsgemeenschap te hebben. Of als het helder bloedverlies is gestopt, na een week. Bij onderzoek is gebleken dat maar weinig vrouwen zich schuldig voelen na een abortus. Sommige vrouwen voelen zich er schuldig over dat ze zich niet schuldig voelen! Als de behandeling voorbij is en het achteraf erg is meegevallen, is opluchting de algemene reactie. Iedereen ziet tegen de abortus op, dat spreekt vanzelf.

Na de ingreep kun je je nog een paar dagen verdrietig voelen. Als het besluit erg moeilijk is geweest, kun je een langer durende periode van rouw doormaken.

Het is voor de verwerking van groot belang dat je er goed over praat met iemand die je vertrouwt.

Link Privacy
Copyright © 2018-2020 livelifeblog.nl